GROUP CIO, BCG
ROBBERT KUPPENS
INNOVATIEMANAGER, PLURYN
SANNEKE LANGENDOEN

Technology & Leadership Summit

Technologie en leiderschap gaan vandaag de dag hand-in-hand. Zelfs op het niveau van RvB en RvC kan men niet langer functioneren zonder de nodige technologische kennis en visie. Voor IT-verantwoordelijken is dit daarom het moment om naar boven te kijken en de organisatie mee te nemen in digitale vernieuwing. Tijdens de Summit Technology & Leadership krijgt iedereen hiertoe de juiste handvatten.

Sprekers op Technology & Leadership

Frank van Rooij

Head of Business Technology, Uitgeverij Malmberg (Sanoma Learning)

Gregor Petri

Country Lead Research Benelux, Gartner

Ries Bode

Interim CIO en Digi-Commissaris lid RvC Portbase en RvC Result Lab.

Robbert Kuppens

Group CIO, BCG

Sanneke Langendoen

Innovatiemanager, Pluryn

Doelgroep

CIO/CDO/COO/CTO/VP

Programma

16 MEI

13:30 – 14:00 Ontvangst

14:00 – 15:30 Plenair

15:30 – 16:15 Pauze

16:15 – 18:00 Rondetafels

18:00 – 20:00 Food & Drinks

Locatie

Villa Vught

Laan van Voorburg 1

5261 LS  Vught

Programma 16 mei

SUMMIT
16 mei 2017

Digitaal leiderschap in Nederland: Bit voor bit vooruit!

Nederlandse IT-verantwoordelijken lopen qua visie en ambitie in de pas met hun internationale collega’s, maar blijven op specifieke thema’s achter in de uitvoering. Dat blijkt uit wereldwijd vergelijkend onderzoek onder zo’n 3.000 CIO’s. ‘They talk the talk, but don’t walk the walk’, aldus Research VP Gregor Petri van Gartner.

De presentatie van Gregor Petri zal een een overzicht van de conclusies geven uit de 2017 CIO Survey en zoomed dieper in op de terreinen waarop Nederlandse ’tech-leiders’ stappen kunnen maken. Denk hierbij aan het creeren van (en deelnemen in) digitale ecosystemen, het prioriteren van de digitale agenda en een betere alignment met de overall-prioriteiten van de organisatie. Ook talentontwikkeling verdient daarbij aandacht. Tijdens zijn presentatie geeft Gregor Petri de deelnemers enkele handvatten mee om de slag naar voren te kunnen maken.
Gregor Petri

Het stretchen van de CIO-rol

Is het mogelijk om vanuit de CIO-rol de stap te maken naar digitale vernieuwing? Deze plenaire presentatie wordt gegeven door een CIO die vanuit de basis de slag naar de business heeft gemaakt, maar ook de typische business-IT’ers komen aan het woord.
Robbert Kuppens

Technology & Leadership in de zorg

Als gevolg van exponentiele technische ontwikkelingen dienen zich vele potentiële innovaties aan voor de zorgmarkt. Deze ontwikkeling, in combinatie met de financiële druk op de zorgsector, maakt dat zorginstellingen met belangstelling kijken naar de adoptie van technologische toepassingen in de zorgprocessen.

In de afgelopen jaren heeft het Living Lab van zorginstelling Pluryn zich bewezen als onder meer succesvolle ‘marktscanner’ en denktank voor en met cliënten. Sanneke Langendoen deelt haar ervaringen op het vlak van Technology & Leadership in de zorgsector.
Sanneke Langendoen

Hoe interacteer je met je RvB en RvC en/of VC/PE?

IT en technologie in brede zin trekken steeds meer de aandacht van de board en de toezichthouders op het bedrijf. Ook eventuele venture capitalists of private equity-partijen roeren zich op dit terrein. Hoe ga je als CIO, CDO of vergelijkbare functionaris om met deze stakeholders? Ervaringsdeskundigen kennen het jargon en de mores van de ‘hogere’ belanghebbenden. In deze sessie verschaffen zij de IT-bestuurder de juiste handvatten voor een soepeler wisselwerking.
Ries Bode
15:30 – 16:15

Pauze

CDO worden of gewoon de CIO blijven, wie durft?

Het creëren van businesswaarde door actief te zijn aan de digitale ‘voorkant’ (model2) van het bedrijf is voor menig IT-leider een aantrekkelijk perspectief. Maar durven we daarmee de oude wereld wel los te laten? Hoe rigoureus is de stap wanneer de aloude IT-basis (model 1) ontbreekt? Wie gaat straks de brug slaan tussen model 1 en 2? Heeft de CDO sowieso wel overlevingskansen op de lange termijn? Is gewoon de CIO blijven dan ineens geen optie. Een interactieve peiling.
Frank van Rooij

De rol van HR in het technologie-tijdperk

Een digitaliserende samenleving en economie zijn van grote invloed op de werkwijze en inrichting van organisaties en hun werknemers. Klantorganisaties verlangen maximale schaalbaarheid, kwaliteit, snelheid en flexibele afrekenmodellen, terwijl leveranciers een groot deel van de risico’s voor de kiezen krijgen en hun organisaties klaarstomen voor verandering. Er gaan niet alleen banen verdwijnen, de mensen die aan het werk blijven, zullen andere functies krijgen. Wat voor rol speelt HR in deze verandering? Hoe haal je het maximale uit je relatie met de CIO en eventuele IT-leveranciers?

Host: Metri
Robbert Kuppens

HOE INTERACTEER JE MET JE RVB EN RVC EN/OF VC/PE?

IT en technologie in brede zin trekken steeds meer de aandacht van de board en de toezichthouders op het bedrijf. Ook eventuele venture capitalists of private equity-partijen roeren zich op dit terrein. Hoe ga je als CIO, CDO of vergelijkbare functionaris om met deze stakeholders? Ervaringsdeskundigen kennen het jargon en de mores van de ‘hogere’ belanghebbenden. In deze sessie verschaffen zij de IT-bestuurder de juiste handvatten voor een soepeler wisselwerking.
Ries Bode
18:00 – 20:00

Borrel

Meer over Technology & Leadership

Villa Vught

De boardroom in de #VillaVught is het resultaat van een zoektocht naar een locatie die uiteindelijk niet te vinden bleek: een vergaderruimte die niet alleen rust en beslotenheid biedt, maar tevens is voorzien van de nieuwste communicatietechnologieën en een hoogstaand horecagedeelte. Omdat geen enkele locatie in Nederland voldeed aan onze eisen, creëerden we hem zelf. Een boardroom die qua beleving het hoogst haalbare biedt.

Met deze voorziening krijgt vergaderen op boardroomniveau een nieuwe betekenis. De locatie kenmerkt zich door een exclusieve en besloten ambiance, uitgebreide audiovisuele voorzieningen, een uitstekende keuken en een gezellige bar. De inrichting en de materialen zijn eerlijk en aaibaar. De ruimte is dankzij een doordachte kleurstelling en glaspartijen, licht en besloten tegelijk. De akoestiek is optimaal afgestemd op vergaderingen en presentaties. Dus alle aandacht voor wat er op de agenda staat.

Locatie

Villa Vught, Laan van Voorburg 1, 5261 LS, Vught

073 614 00 70
events@ictmedia.nl

Partners

De Technology & Leadership Summit word mogelijk gemaakt dankzij de volgende organisaties:

Spring naar toolbar